Wat is phishing?

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij hackers zich voordoen als betrouwbare instanties om private informatie van online gebruikers te vergaren.
De meest voorkomende soorten phishing zijn e-mail, telefonie (vishing) en sms (smishing).

Het doel van phishing is het misbruik van de private informatie (wachtwoorden, identificerende informatie of zelfs bankgegevens) voor identiteitsdiefstal, spam of fraude.

Expansie en gevaren

Door de enorme aanwezigheid van internet in onze samenleving is het onmogelijk e-mails weg te denken uit het bedrijfsleven. Dat is ook logisch: mailverkeer is niet alleen efficiënt, maar ook gemakkelijk en, indien correct gebruikt, betrouwbaar.

Uiteraard beschermt u uw bedrijfsgegevens en -data met antivirus, firewalls en dergelijke. Tegelijkertijd gaan hackers steeds verder en focussen ze zich steeds meer op de laatste en zwakste schakel in uw beveiliging: uw medewerker.

Elke dag worden circa 150 miljoen phishing mails verstuurd, waarvan meer dan 10 % niet wordt weggefilterd door spamfilters, firewalls of antivirus. Daardoor delen dagelijks bijna 100 000 internetgebruikers onbewust informatie met hackers en brengen zij gevoelige gegevens over zichzelf, en uw organisatie, in gevaar.

Daarom is het van vitaal belang om uw organisatie tegen phishing te beschermen en uw medewerkers te wapenen door hen correct en efficiënt met frauduleuze emails te leren omgaan.

Hoe kunnen wij u helpen?

Phished streeft ernaar uw bedrijf tegen phishing beschermen door een extra beveiligingslaag te creëren: de human firewall.

Door levensechte simulaties en opleidingen op maat van uw bedrijf leren wij uw gebruikers de acties van cybercriminaliteit te herkennen en gepast te reageren. Zo slaagt uw organisatie erin digitale beveiliging te overstijgen en datalekken te voorkomen.

Contacteer ons

+32 (0)53/31.97.55

3000 Leuven, Belgium

Bescherm uw organisatie

Probeer het platform 14 dagen lang vrijblijvend uit!